perjantai 21. syyskuuta 2012

Maailman paras kakkupohjaresepti

Eli itse leivon aina tavallisen, ei gluteenittoman, kakkupohjan hyväksi todetulla sienikakku reseptillä. Siitä löytyy netin syövereistä monia erilaisia ohjeita, mutta itse käytän tätä. Otin kaikista vaiheista kuvia, jotta ohjeen hahmottaminen olisi mahdollisimman helppoa.

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Mittaa kolmeen lasiin saman verran kananmunia, sokeria ja jauhoja, joihin on sekoitettu 1-2 tl leivinjauhetta. Leivinjauhe ei ole pakollista, mutta takaa sen, että kakusta tulee kuohkea. Laske munien määrä vuoan ja ihmisten mukaan.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi mielellään vähkövatkaimen tai yleiskoneen avustuksella.

4. Voitele kakkuvuoka. Itse käytän aina irtopohjavuokaa, jonka pohjan ja reunojen väliin laitan leivinpaperin ja sen jälkeen voitelen. En jauhota sokerikakkuvuokia koskaan, mutta se on mielipideasia.

5. Kiehauta pieni määrä vettä vedenkeittimellä (tai kattilassa, mutta se vie enemmän aikaa...)

6. Lisää munasokerivaahtoon muutama ruokalusikallinen kiehuvaa vettä (3-5).

7. Sekoita vaahtoon jauhot varoen sekoittaen.

8. Kaada taikina vuodeltuun vuokaan ja paista sitä puolestatunnista ylöspäin riippuen kakun koosta. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kypsänä kaku myös irtoilee reunoistaan.

9. Kumoa paistettu kakku lautaselle tai ritilälle jäähtymään ja peitä se liinalla, jotta kakku pysyy mehevänä.

2 kommenttia:

  1. Olisiko tälläista samantyyppistä ohjetta mahdollista saada gluteenittomalle pohjalle? :)

    VastaaPoista
  2. Täytyy katsella seuraavan kerran kun gluteenitonta pohjaa väsää, josko ottaisi kuvia. "Karu" ohjehan blogista löytyykin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutat päivääni!